Opleiding tot SUP Instructeur

SupClub Nederland is één van de oprichters van Sup Academie, de plek voor professionele Sup-opleidingen in de Benelux. Tijdens onze opleiding leer je de kneepjes van het vak en word je Sup Instructeur of SupYoga Instructeur. En met onze extra EHBO module ga je veilig het water op. Alle opleidingen zijn gecertificeerd door het Nederlands Watersport Verbond en na succesvolle afronding ontvangen je de certificering.

Sup Academie

SupClub Nederland is één van de oprichters van Sup Academie, de plek voor professionele Sup-opleidingen in de Benelux.

Tijdens onze opleiding leer je de kneepjes van het vak en word je Sup Instructeur of SupYoga Instructeur. En met onze extra EHBO module ga je veilig het water op. Alle opleidingen zijn gecertificeerd door het Nederlands Watersport Verbond en na succesvolle afronding ontvangen je de certificering.

Onze Opleidingen

SUP Instructeur Opleiding

Deze Sup Instructeurs Vlakwater opleiding wordt ondersteund door het Watersportverbond. Na het behalen van deze opleiding ben je gecertificeerd om professioneel en veilig SUP les te geven aan individuen en groepen.

SUP Yoga Instructeur Opleiding

Ben jij Yoga docent en wil je je klaslokaal uitbreiden naar het water? Dan is deze opleiding echt wat voor jou! SUP yoga is niet alleen een extra balans uitdaging tijdens de asana’s maar geeft ook een extra dimensie aan je les omdat het in de buitenlucht is.

EHBO Opleiding

Een goede instructeur heeft veiligheid voorop staan. Daarom bieden wij EHBO cursussen aan, speciaal gericht op water-calamiteiten. Ben je geen instructeur maar wil je wel kunnen handelen in geval van een (nood) situatie? Dan kun je gewoon meedoen.

SUP Instructeur Opleiding

Tijdens onze 2 daagse opleiding leer je de kneepjes van het vak. Deze Sup Instructeurs Vlakwater opleiding wordt ondersteund door het Watersportverbond. Na het behalen van deze opleiding ben je gecertificeerd om professioneel en veilig SUP les te geven aan individuen en groepen. Hiervoor is een basiskennis* van SUP vereist. Na de opleiding heb je +/- 6 weken de tijd om aan je (eigen) vaardigheid te werken alvorens het examen wordt afgenomen.

Basiskennis en fitheid vereist voor deelname:

 • Medisch fit 150m goed kunnen zwemmen in open water
 • 250m op tempo kunnen rennen zonder stoppen
 • Zowel staand als liggend op het board kunnen peddelen waarbij je vaardigheden bovengemiddeld moeten zijn.Dit wil zeggen dat je slagen en manoeuvres er krachtig, soepel en zelfverzekerd uit moeten zien.

De Sup Instructeurs opleiding bevat:

 • SUP kennis algemeen
 • Praktische informatie voor SUP scholen
 • Lesgeven algemeen
 • Organisatie van de SUP les
 • Regels en veiligheid
 • Materiaalkennis
 • Reddingstechnieken ​
 • Veiligheid

Prijs: €450,- excl. BTW
Inclusief: Theorie materiaal, lunch, koffie/thee/water
Exclusief: Ontbijt, diner en evt. Overnachtingen

Zelf meenemen: Peddel, board, fin, leash, binnen- en buiten supkleding. Mocht je een van deze materialen willen lenen kun je contact met ons opnemen.

Indien het examen wordt behaald ontvang je het Sup Instructeurs certificaat van het Watersport Verbond

Sup Academie Opleidingsdata 2022


25 & 26 & juli – Sup Instructeurs Opleiding – Locatie: Gouda 

8 & 9  september – Sup Instructeurs Opleiding – Grou 2 & 3 september – Sup Yoga Instructeurs Opleiding – Locatie: Roermond 

Voor meer info en workshops ga je naar: SupAcademie

NB: Deze opleidingen gaan door onder voorbehoud van het minimale aantal van 6 personen.

SUP YOGA Instructeur Opleiding

Ben jij Yoga docent en wil je je klaslokaal uitbreiden naar het water? Dan is deze opleiding echt wat voor jou! SUP yoga is niet alleen een extra balans uitdaging tijdens de asana’s maar geeft ook een extra dimensie aan je les omdat het in de buitenlucht is. Naast het sportieve onderdeel is het ook nog eens SUPer leuk en ontspannen om mee te gaan met de flow van het water. Je ‘mat’ ligt nooit op dezelfde plek. Na de opleiding heb je +/- 6 weken de tijd om aan je (eigen) vaardigheid te werken alvorens het examen wordt afgenomen.

De SYTT module en opleiding bevat:

 • SUP kennis algemeen
 • Lesgeven algemeen
 • Organisatie van de SUPyoga les
 • Regels en veiligheid
 • SUPyoga sequences
 • Materiaalkennis
 • Reddingstechnieken
 • ​Veiligheid
SUPYOGA level 1:
Voor iedereen met SUPervaring en een interesse in SUPYOGA
  Wat gaan we doen?
– een vinyasa supyoga masterclass van 1,5 uur  (10:30 – 12:00)
– bespreken van de les & inleiding in de theorie: wat maakt een supyoga les verschillend van een reguliere studio yogales (12:00 – 13:00 uur)
– lunchpauze (13:00 – 14:00)
– een yin supyoga masterclass met meditatie & ademwerk van 2 uur (14:00 – 16:00)
– bespreken van de les & uitleg over level 2 wie interesse heeft (huiswerk level 2) (16:00 – 16:30)
SUPYOGA level 2:
Deze dag is bedoeld om officieel gecertificeerd te worden als SUPYOGA instructeur via de SUP academie en daarom alleen toegankelijk voor iedereen die level 1 heeft gevolgd, al SUPinstructeur is én een yoga opleiding heeft afgerond van minimaal 100 uur.  
  Wat gaan we doen?
– aankomst, bespreken theorie, met o.a.: eigen ervaring, supyoga versus studio yoga, opties houdingen & sequences op het water (10:00 – 11:00 uur)
–  een yin/yang supyoga masterclass van 1,5 uur  (11 – 12:30)
– lunchpauze (12:3- 13:30 uur)
– vervolg theorie met o.a. materiaal, veiligheid, niveau, yogastijlen, publiek, doelgroep, publiciteit & weer sequencing (13:30 – 14:30 uur)
– sequences op elkaar oefenen (vantevoren bedacht, goede uitleg in een filmpje & mail sturen bij aanmelding) 14:30 – 16:00 uur
– nabespreken, vragen, certificaat (16:00 – 16:30 )
Locatie: SUP Limburg @beachclub Koers Zuid, De Weerd 85 Roermond
Tijd: Aankomst vanaf 9:45, start 10:00 uur, einde 16:30 uur (uitloop tot 30 minuten)

Water EHBO, zo ga je veilig het water op

Een goede instructeur heeft veiligheid voorop staan. Daarom bieden wij EHBO cursussen aan, speciaal gericht op water-calamiteiten. Ben je geen instructeur maar wil je wel kunnen handelen in geval van een (nood) situatie? Dan kun je gewoon meedoen.

Bij deze EHBO cursus met reanimatie, leggen we de nadruk op sportongevallen. Natuurlijk gaan we ook dieper in op water gerelateerde ongelukken. Verdrinking en de gevolgen daarvan worden uitgebreid behandeld. Het gebruik van de AED is een apart onderdeel in deze cursus. De AED is een steeds vaker gebruikt hulpmiddel binnen de EHBO en vind je ook steeds meer op allerlei accommodaties.  Alhoewel het bedienen van dit apparaat geen “rocket science”  is, heeft het wel degelijk voordelen dat je weet wat je te wachten staat als je de AED moet gebruiken. Zoals je van ons gewend bent, combineren we de theorie met praktische vaardigheden.

TIP: Bekijk de voorwaarden van je zorgverzekering. Bij veel zorgverzekeringen wordt een EHBO opleiding (deels)vergoed.

Prijs: €350,- ex btw voor de 2 daagse cursus! EHBO Watersafety / AED / praktijk casussen!
– Inclusief: Alle benodigde SUP- en opleidingsmaterialen

– Exclusief: Ontbijt, diner en evt. overnachtingen-