Veelgestelde vragen

WELKE KLEDING MOET IK AAN OM TE SUPPEN?

Kleed je naar gelang het weer. Met een zonnige temperatuur suppen we in korte broek en op blote voeten. Draag sportieve kleding wat eventueel nat mag worden.

WAT MOET IK NOG MEER MEENEMEN ALS IK GA SUPPEN?

  • Neem altijd een reserve setje kleding mee voor het geval je in het water valt. Het is niet vanzelfsprekend dat je nat wordt, maar het blijft een watersport.
  • Denk verder eventueel aan een handdoek, flesje water, zonnebrand creme en een snack.
  • Draag je een bril dan is een touwtje voor om je nek heel handig, zodat je je bril niet kwijt raakt mocht je in het water vallen.
  • Ga je zelf op pad met een huurboard? Neem een telefoon hoesje mee. Mocht je een waterdichte tas hebben dan is dit het moment om deze mee te nemen!

IS ER EEN OMKLEED RUIMTE?

Ja, je kunt je omkleden

KAN IK MIJN WAARDEVOLLE SPULLEN ERGENS VEILIG ACHTER LATEN?

Ja, je waardevolle spullen liggen achter slot en grendel

ZIJN ER TOILET- DOUCHE FACILITEITEN?

Wij werken vanuit natuurgebieden, (stads)strandjes en waterkanten. Er is niet altijd en toilet- en/of douche faciliteit. In Eindhoven zijn er geen toilet- en/of douche faciliteiten aanwezig, maar deze zijn wel in de buurt (5 min. lopen). 

VANAF WELKE LEEFTIJD MAG JE SUPPEN?

Je mag mee suppen als je je zwemdiploma(‘s) hebt, en als je groot genoeg bent om de peddel te hanteren. Dat betekend meestal vanaf 10 jaar.

IK BEN ZWANGER. MAG IK SUPPEN?

Suppen kan intensief zijn en vergt veel van je buikspieren en balans. In je eerste trimester kan suppen te vermoeiend zijn. In je tweede trimester en derde trimester begint je buik steeds meer te groeien en willen we het niet riskeren dat je je bij een val bezeerd of op je buik kan vallen. Als je in het water valt is het met buikje ook moeilijk terug op het board klimmen. Over het algemeen raden we het af om te suppen als je zwanger bent en nodigen we je uit om vanaf de kant gezellig mee te lopen en bijvoorbeeld foto’s te maken. Ben je heel sportief en wil je toch graag mee? Overleg het even met de instructeur; it’s up to you!

IK BEN NIET ZO SPORTIEF. KAN IK WEL MEE HET WATER OP?

Suppen is een sport, maar je kunt het zo intensief maken als je zelf wil. Om mee te komen met de groep is het handig als je wel sportief bent. Ben je niet zo sportief, heb je moeite met balans of motoriek? Geen zorgen, geef het even aan bij de instructeur, er zijn verschillende oefeningen en manieren om beter te kunnen suppen. 

WAT IS HET MINIMALE AANTAL DEELNEMERS?

4. Je kunt je ook individueel aanmelden, dan voegen we je bij een geplande groep. 

WAT IS HET MAXIMALE AANTAL DEELNEMERS?

Het maximale aantal deelnemers is gemiddeld 25 personen. Heb jij een aanvraag voor meer personen stuur ons dan even een mailtje. We behandelen je aanvraag op maat en organiseren het gewenste aantal materialen. 

WAT DOEN WE ALS DE WEERSVOORSPELLINGEN SLECHT ZIJN?

De sup activiteit gaat NIET door bij te harde regen, wind en/of onweer. Dit is om de veiligheid van de deelnemers te waarborgen. De sup-school bepaalt van tevoren of de activiteit al dan niet vanwege de weersomstandigheden door kan gaan en zal proberen zo snel mogelijk de deelnemers hiervan op de hoogte te brengen. De vanwege weersomstandigheden gecancelde activiteit zal niet in rekening worden gebracht. De beslissing om te cancelen vanwege weersomstandigheden is alleen voorbehouden aan de sup school. 

HOE MOET IK BETALEN?

Je kunt contant op de dag van de activiteit betalen of overmaken per bank. Betaal je per bank dan vragen we je het bedrag uiterlijk 2 dagen van tevoren over te maken. We hebben ook TIKKIE. 

IK HEB EEN RESERVERING GEDAAN VOOR EEN GROEP. KAN IK HET AANTAL NOG WIJZIGEN?

Uiterlijk 5 dagen voor de door jou geboekte sup-activiteit horen we graag het definitieve aantal deelnemers. Dit aantal is ook het aantal dat we in rekening brengen i.v.m. het door ons te reserveren materiaal per groep. Tot 5 dagen van tevoren kun je het aantal nog wijzigen. 

 

WAAR IS DE LOCATIE WAAR IK MOET VERZAMELEN?

We suppen niet vaak op een vaste locatie. Je hebt daarom een e-mail van onze ontvangen met daarin een bevestiging van de tijd en locatie van jouw sup activiteit. 

WAAR IS DE LOCATIE WAAR IK MOET VERZAMELEN?

Op deze pagina vind je al onze prijzen

IK WIL GRAAG SUPPEN IN EEN WETSUIT. KAN DAT?

Ja, er zijn wetsuits beschikbaar. Je kunt wetsuits huren voor E3,50 p.p. Graag horen we van tevoren van je dat je een wetsuit wil huren zodat we de juiste maten en hoeveelheid materialen voor je kunnen reserveren.