Suppen in den bosch

Suppen in Den Bosch & omgeving

Als je gaat suppen in Den Bosch kom je een met een geweldige tour door de stad en mooie natuur. Het Historische centrum kent oude waterwegen en een mooi groen buitengebied. Het is ideaal voor een dagje stand up paddle.  Ga per sup door Den Bosch en ontdek deze hoofdstad van Noord-Brabant. Een tochtje over de (Binne)Dieze is zeker de moeite waard. Je ontdekt de stad op een andere manier en leert de mooiste plekjes kennen.

Er zijn verschillende routes door en om Den Bosch. Door de knusse grachtjes van de stad, of je paddelt naar de rand van de stad, waar je tot rust komt in de groene omgeving. In Den Bosch en om geving kun je suppen we over de Dommel, de Dieze, Zuid-Willemsvaart, de Aa en Erveltsplas. Genoeg water om je uren bezig te houden.

Aan het zuiden van het centrum vind je Het Bossche Broek. Dit is een laaggelegen grasland, een oude moerasgebied dat ligt in het dal van de Dommel. Een geweldige plek om met je stand up paddle board te varen. Op de Dommel is weinig stroming ongeveer 2 km/u. Na een periode met regen kan het waterniveau en de stroming echter hoger zijn. Op de Dommel kun je echt van het landschap en de stilte genieten op je sup, want het grootste deel is er geen weg in de buurt.

Toegang tot de Binnendieze in het centrum van Den Bosch is helaas verboden. Een geweldige mooie route door het historische binnen centrum van de stad. Bijna de helft van de kanalen zijn ondergronds. Ze zijn smal en op sommige plaatsen heel erg donker.
Maar van eind april tot eind oktober kun je er met een rondvaartboot doorheen varen en is daarom per sup niet toegankelijk. Buiten het seizoen kunnen we er zeker suppen.

Bij de Ertveltplas ten noorden van Den Bosch is het geweldig suppen. Er lopen Konickpaarden en met regelmaat worden er bevers gezien en mooie ijsvogels gezien. Dat is de Ertveltplas. Een heerlijke plek om te suppen bij de Diezemonding.

Genoeg reden om te komen suppen in Den Bosch!

Adres: Stadsstrand De Witte Siep
​Vogelstraat 20, 5212 VL ‘s-Hertogenbosch
​(parkeer terrein Gamma)