Nederland. Het land van kroketten en frikandellen die je tot aan de Spaanse kust kunt bestellen. Maar Nederland is ook het land van de vele waterwegen. En laat dat nu juist uitermate geschikt zijn om heerlijk een sup board te huren, het water op te gaan en te genieten van al het moois ons kleine kikkerlandje te bieden heeft. Benieuwd geworden naar de beste plekken in Nederland om een sup te huren en te water te gaan? Hieronder vind je ze!

Eindhoven

Yes, ook Eindhoven heeft geweldige natuur welke uitermate geschikt is voor te suppen. Neem bijvoorbeeld de Dommel. Een geweldige route om te suppen en te genieten van al het moois wat Eindhoven te bieden heeft. Met meerdere op- & uitstapplekken langs de route ben je zelf volledig in controle. De Dommel loopt dwars door Eindhoven heen, wat betekent dat je je tocht in een van de leuke cafés kunt eindigen. Mocht je dit willen natuurlijk. Wil je meer informatie over een sup huren in Eindhoven? Neem dan een kijkje op onze website!

Den Bosch

Suppen in Den Bosch doe je vooral op de Dommel, de Dieze, Zuid-Willemsvaart, de Aa en de Erveltsplas. Genoeg sup plezier om je uren bezig te houden! De wateren rondom Den Bosch zijn omgeven door natuur. Konickpaarden, bevers en ijsvogels zijn slechts een kleine greep uit de biodiversiteit welke Den Bosch in het aanbod heeft. Als bonus kan je buiten het rondvaart seizoen (eind april t/m eind oktober) ook op de Binnendieze suppen. Een geweldige manier om de stad middels een anders perspectief te ervaren.

‘t Groene Hart

’t Groene Hart is een geweldig mooi natuurgebied tussen de grote steden van de Randstad. Verwacht hier vooral een oase van rust en een grote diversiteit aan flora en fauna. Perfect om een dagje te ontsnappen aan alle drukte van de stad, en een sup te huren om zo te genieten van de natuur vanaf het water. Verschillende waterwegen zorgen voor een constant veranderd landschap, maar voor een echte Hollandse ervaring zijn de Nieuwkoopse Plassen een must om te suppen.

Roermond

Suppen in Roermond is een leuke bezigheid tijdens je vakantie in het zonnige zuiden. Paddle op de Noorderplas, Hatenboer, Donkernack of voor de ervaren suppers onder ons een uitdagende tocht via de Maas. Een sup huren in Roermond zorgt gegarandeerd voor een leuk dagje uit. Laat je rondleiden door Wieneke van SupClub Roermond. Met haar vele jaren ervaring en groot enthousiasme voor suppen weet zij precies hoe ze een onvergetelijke dag moet verzorgen. Bonus! Bij Wieneke is het ook mogelijk om sup yoga lessen te volgen.

Friesland

Heeg, Sneek, park de Alde Feanen of, hoe kan het ook anders, de 11 steden. Genoeg sup opties in Friesland om het geweldig mooie landschap te ervaren middels de mooie waterwegen van deze noordelijke provincie. Verlaten kanalen en brede waterwegen kenmerken het Friese waterlandschap. Dankzij de mooie mix van natuur en steden, is een sup huren in Friesland hét uitje wat iedereen een keer moet ervaren.

Utrecht

Ook in Utrecht heb je keuze uit een grote diversiteit aan routes. Stad en natuur komen beide voorbij. Een sup tocht door het centrum van Utrecht is in een woord; adembenemend. Waan jezelf door een urban paradijs vol met gezellige terrasjes aan de gracht (zeker het stoppen waard), paddle onder Hoog Catherijne (vergeet niet omhoog te kijken) en geniet van de rust in de buitenwijken. Utrecht heeft het allemaal! Een sup huren of een les volgen doe je gemakkelijk bij Sol. Onze sup held van Utrecht en Amsterdam.

Nijmegen

De Nijmeegse omgeving is een prachtig gebied om te ontdekken middels een supboard. Bossen, heuvels en polders. Het is er allemaal. Van de Spiegelwaal, Mookerplas, Ooijpolder, Lentse plas en de Kraaijenbergse plassen. Er is voor iedereen een stukje water voor uren paddle plezier. Ben je in de buurt van Nijmegen, en wil je graag de omgeving verkennen via het water? Sup & Surf Nijmegen zorgt voor een onvergetelijke dag in de Keizerstad van Nederland!

Ameland

Als laatste in ons rijtje hebben we Ameland. Hier sup je niet op meren of rivieren, maar gewoon op de open zee! Niet het makkelijkste (balans vinden is hier extra moeilijk), maar zeker wel een van de mooiere en uitdagende ervaringen. Wil je een stapje verder gaan? Probeer dan golf suppen. En combinatie tussen golf surfen en suppen waar een wipe out gegarandeerd is!