Wat is suppen eigenlijk?

Suppen, paddleboarding, peddelsurfen het klinkt allemaal wel lekker als je het ons vraagt!

Suppen is een watersport dat is ontstaan uit het surfen. In dit geval lig je niet op een board – sup-board, maar sta je er op en beweeg je je voort doormiddel van een peddel. De sup tribe zet inmiddels niet alleen koers over zee, maar ook over grachten, meren en binnen wateren. Heb jij ze al gespot?

Voor de historie van deze prachtige watersport surfen we terug naar de 20e eeuw in het zonnige Hawaï. Hier ontstond namelijk de eerste moderne vorm van peddelsurfen. Het liet echter nog tot 1990 op zich wachten tot het als sport werd gezien.

Na wat jaartjes kunnen we toch wel met zekerheid zeggen dat suppen écht een sport is en niet alleen goed voor je body, maar ook mind & soul.

Wat is sup yoga?

Heel simpel! Je raadt het denk ik al… yoga op een supboard. Supboards zijn tussen de 3 en 4,5 meter lang. Ze verschillen nogal qua grootte, maar de wijdere boards zijn perfect voor een  ‘downward-facing dog’. Met andere woorden geven deze boards je genoeg ruimte en balans om yoga op uit te kunnen oefenen. Waar wacht je nog op?

Groep Mensen Op Sup Boards Oefenen Sup Yoga In Een Kring

Waarom is sup yoga zo goed voor je?

Dat yoga goed voor je is dat hoeven we niet haarfijn uit te leggen. Maar waarom is sup yoga zo goed voor je?

Wij als mens bestaan uit ongeveer 70% procent uit water en so does the earth! Onze connectie met water is dus onvermijdbaar. Water activiteiten kunnen je dan ook helpen om terug in balans te komen met jezelf. Water is helend. Met sup yoga train je dus niet alleen je lichaam maar ook je geest en dat in de natuur. Je haalt ook nog eens een frisse neus.

Yoga op een supboard is een uitdaging. Waarom? You gotta keep the balance you know! De combinatie van suppen en yoga daagt je uit om je kracht te vinden in balans. Doordat je continu focus houdt op het hebben van evenwicht, train je je hele lichaam. En met name je core. Yoga op een sup board zal de verbinding tussen je geest en lichaam verfijnen. De ideale work-out dus!

Waar kan ik sup yoga uitoefenen?

Zoals we eerder al zeiden laat de sup tribe zich niet beperken. Zowel suppen als sup yoga wordt steeds populairder en is tegenwoordig op veel plekken te doen. Waar? We got you covered: